Information till medlemmar

Tidigare veckobrev hittar du här

Veckobrev v.15 2021

Det är mycket sammanträden just nu. I går kväll träffades styrelsen för att förbereda söndagens församlingsmöte (18/4 kl.12.15). Ikväll träffas Verksamhetsrådet för att prata om Tillsammanshelg till hösten, sommarens gudstjänster tillsammans med Lövnäskyrkan på Hammarö, och andra saker som behöver planeras. Samtidigt möts ledarna i Equmenia till samtal om vilka riktlinjer man ska ha för sitt arbete. I morgon torsdag  möts Equmeniastyrelsen för att planera Equmenias verksamhet samtidigt som redaktionen för vår tidning Mötesplatsen träffas för att prata om kommande nummer.
Då glömde jag ändå Diakonirådet som möttes i går innan styrelsemötet.
Och allt detta digitalt. Församlingens zoomkonto är väl utnyttjat om man säger så.
Det händer mycket bakom kulisserna. Det är många engagerade och viktiga frågor som tas upp. Förhoppningen är att det också kommer ut i bra verksamhet.

I skrivande stund håller Elvy kyrkan öppen för enskild bön och ljuständning. Det är ingen rusning men de flesta dagar är det några som tittar in en stund. Ibland bara för att få en liten pratstund. Så man kan träffas på riktigt också i kyrkan. Även om det är i mindre sammanhang. Pilgrimsvandrinegn på fredag förmiddag är ett annat sådant exempel.

På söndag blir det en lite annorlunda gudstjänst. Jag ska inte avslöja mer just nu. Det är Sara Flodkvist och Nils Erik Hagström som förbereder den. Den följer man dock på nätet.

”Vi behöver hopp” sade jag i morgonandakten idag. Jag tror verkligen det. Men inte något tillkämpat, påklistrat, utan något som verkligen gäller. Jag tror, som jag också sa i morse, att påsken är det hopp vi behöver. Det hopp som talar om att det kommer en ny tid. Att inte ondska och mörker har sista ordet. Ett hopp som talar om att inte vår skapare har glömt oss, utan tvärtom, vill fylla på med kraft och mod. För varje ny dag.

Lina Sandell skrev i sin psalm ”Blott en dag ett ögonblick i sänder”. En bit in på 2000 talet har popgruppen Bo Kaspers orkester lånat orden från psalmen i en sång de kallar ”Ett ögonblick i sänder”. Det är så vi orkar, menar dom.

Hälsn. Per-Ulrik Johansson, pastor