Information till medlemmar

Veckobrev v. 47  2020

Här kommer en hälsning från oss medarbetare. Vi lägger ut den under fliken Information till medlemmar på hemsidan, som ni redan märkt. Fliken är öppen för alla oavsett om man är medlem eller inte. Vi funderar på att skicka ut det som mail, så att det når så många som möjligt. Tanken är i såfall att också skriva ut ett antal exemplar som finns att ta i kyrkan, men också som vi kan ta med när vi möter medlemmar i olika sammanhang.

Idag, fredag, hade vi den första morgonandakten på fredagar som vi livesände. Vi fortsätter med onsdagmorgnarna kl.09.00 och utökar med fredagarna samma tid. Det finns många andakter och gudstjänster att ta del av på nätet, men det här är ett sätt att lyssna till några jag känner igen och kanske få en glimt av min kyrka.

Det är mycket som behöver planeras om dessa dagar. Till exempel julmarknaden som vi hade hoppats kunna ha med försäljningsbord utanför kyrkan på söndagarna. Det går tyvärr inte, men beställning av bullar, bröd, kakor går fortfarande bra. Dessutom får man det hemkört. Ring eller maila Annsofi Furuholm  ( annsofi.furuholm@gmail.com  0707-867719) och beställ.

Nästa nummer av Mötesplatsen är under produktion. Där har vi sagt att vi planerar med förhoppningen att vi kan mötas på riktigt, men att vi får ställa in/pausa om vi ser att det inte fungerar. Så det är jättebra om ni kan hitta in på vår hemsida tingvallakyrkan.se där den senaste informationen finns.

Vi har inga samlingar just nu där vi möts, och så kommer det att vara åtminstone fyra veckor.
Men man kan ändå få komma till kyrkan och kanske prata en stund om man vill. Tisdag, Onsdag r kyrkan öppen kl.14.00 – 16.00 och torsdag- fredag kl.10.00-12.00. Någon av oss pastorer eller diakon finns på plats.

Vi får hjälpas åt för att vara församling och kyrka på ett så bra sätt vi kan den här tiden. Hör av er med tankar och funderingar.

Till sist; en bön inför helgen, hämtad från dagens morgonandakt,
”Gud, låt vår helg bli ett möte med dig.”

Hälsningar Per-Ulrik Johansson, pastor

Vänner i Tingvallakyrkans församling

Idag på eftermiddagen kallade landshövdingen i Värmland till möte med kyrkorna i Karlstad. Där vädjade han till oss att göra vad vi kan för att hindra den smittspridning som tyvärr tagit fart igen.
Det innebär kort och gott at vi inte ska samla människor. Rekommendationerna gäller t.om 10/12 med möjlighet till förlängning.

Vi vill naturligtvis bidra med vad vi kan i detta, och därför har vi beslutat att fira gudstjänst utan deltagare i kyrkan och att det endast är medverkande och de som sköter det tekniska som finns på plats. Vi livesänder på samma sätt som förut.
Det betyder att omsorgsgrupperna den här perioden också får följa gudstjänsten hemifrån. De behöver inte heller tänka på städning, men vi är tacksamma om de ordnar blommor till nattvardsbordet.

Det betyder också att Öppna förskolan och babyrytmiken pausas resten av terminen.

Tornado går över till digitala träffar emedan Puls Innebandy gör uppehåll.

Rekommendationerna gäller inte barn som är födda 2005 och senare vilket betyder att scout, konfirmander och ungdomsbandet kan fortsätta som tidigare.

Men…

.. vi utökar med ännu en livesänd morgonandakt. Förutom onsdagar kl. 09.00 sänder vi också fredagar samma tid .

Vi håller kyrkan öppen för ljuständning, stillhet, bön, då det också finns någon diakon eller pastor på plats; Tisdag och onsdag kl.14.00 – 16.00 , Torsdag och fredag kl.10.00 – 12.00.

Vi gör också ett försök med ett ”veckobrev” som vi lägger in under en nytillkommen flik längst upp i menyn på hemsidan tingvallakyrkan.se. Klicka på information till medlemmar så hittar du det.

Hör gärna av dig till Jovita Sosa, 054 224 44 83, Per-Ulrik Johansson, 054 224 44 82 eller Sara Flodkvist 070-5459080 om du har frågor eller bara vill samtala.

Vi hoppas, tror och ber att smittspridningen ska stoppas.

”Guds frid som är mera värd än allt vi tänker ger era hjärtan
och tankar skydd i Kristus Jesus. Amen”

Lars Furuholm, ordf Per-Ulrik Johansson, pastor

Styrelsen inbjuder till samråd runt framtidsfrågor i november

De tidigare aviserade samråden den 12 och 19 november har ställts in p.g.a pandemin.

Men, samrådet den  26 november ligger kvar, 18:30 digitalt via Zoom (anmäl dig till per-ulrik.johansson@kyrkanicentrum.se för att få en inloggningslänk)

Besvara remiss från Equmeniakyrkan angående vårt internationella missionsarbete

Equmeniakyrkan har skickat rapporten ”Genomlysning av Equmeniakyrkans internationella mission” på remiss till alla församlingar.
Den 3 december kl. 18:30 är Du välkommen att tillsammans med andra ge vår syn på rapporten.
Detta kommer att ske digitalt via Zoom (anmäl dig till per-ulrik.johansson@kyrkanicentrum.se för att få en inloggningslänk).