Information till medlemmar

Tidigare veckobrev hittar du här

Ett mindre veckobrev v 27

Den 1 juli lättade restriktionerna så att vi inte längre behöver ta hänsyn till 50-personersgränsen när vi firar gudstjänst. Det betyder att var och en som vill är välkommen till vår kyrksal för gudstjänst, nästan som vanligt. Men vi behöver fortsätta tänka på att det ska vara minst 1-1,5 m mellan sällskapen och att inte trängas, vare sig när vi går in eller lämnar lokalen. Vi gläds åt och tackar Gud att smittspridningen minskar – även om den fortfarande är jämförelsevis hög i Värmland – så att restriktionerna lättar. Värmland ligger bra till när det gäller vaccineringsgraden av befolkningen, vilket också är ett ämne för tacksamhet.

Dock får vi fortsätta att hålla ögonen på lokala restriktioner, t ex på Karlstads kommuns eller Länsstyrelsens hemsida.

Fikaträffarna fortsätter, liksom Öppen kyrka. I onsdags var vi 6 – 8 kloka personer som delade livsvisdom och berättelser utifrån söndagens bibeltexter. Det blev spännande samtal som vandrade mellan frågan om människan till sin natur är ond och våldsam (det trodde vi inte) till om man kan frysa jäst (det kan man). Söndagens bibeltexter innehåller goda etiska råd – att vara hederlig, t ex. Men vad är det att leva ett heligt liv? Stort och smått, högt och lågt ryms i samtalen på onsdagar. Välkommen med!

Den här veckan har jag också haft glädjen att träffa equmenia Karlstads ordförande Johannes Arkbro. Sommaren tar ju slut, och då är det dags för en ny termin med våra verksamheter. Hur kommer vi igång igen samtidigt som vi tar hänsyn till gällande restriktioner? Be gärna för scouter som saknar årets läger och för ledarna som har en så viktig uppgift för barnen och tonåringarnas skull.

Må den vänliga grönskans rika dräkt omsluta dig som Guds kärlek och nåd!

Anneli Sandberg, pastor.

PS: jag delar med mig av några uppmärksamma kor som betade strandängarna i Hall Hangvars naturreservat på Gotland.