Information till medlemmar

Tidigare veckobrev hittar du här

Veckobrev vecka 18 och 19

Fler och fler får sin första vaccindos. Till och med undertecknad har fått det nu. Även om smittspridningen fortfarande är hög och vi behöver vara försiktiga så är det ändå hoppfullt.
Regeringen har förlängt restriktionerna flera gånger och även om de har utlovat ett besked till den 17/5 finns det väl fog för misstanken att det dröjer ännu ett tag innan vi kan samlas fler än 8 deltagare. Så fort vi vet så återkommer vi med information angående gudstjänster och samlingar. Till dess fortsätter vi som vi gjort ett tag nu med livesändningar via facebook. Det är roligt att se alla hälsningar, hjärtan, knäppta händer och andra sk emojisar. (Blev det rätt pluralform där tror ni?)

I maj månad minskar vi också ner öppethållande av kyrkan till endast Onsdagar kl.14.00 – 16.00.
Istället bjuder vår diakon Jovita in till fika och samtalsgrupper utomhus på olika platser i Karlstad.
Eftersom det fortfarande är begränsat till 8 deltagare är det viktigt att du hör av dig till henne om du vill vara med och inte fått någon inbjudan. Det finns plats för fler.

Vi hoppades att kunna börja med utomhussamlingar för Öppna förskolan, men det är likadant där, eftersom det fortfarande är begränsat till 8 deltagare får vi vänta. Däremot har vår förskolepedagog Elvy haft babyrytmik och sagostund via zoom. Om du missat det får du gärna höra av dig till henne eller till expeditionen s får du en länk.  Dessutom finns det ett par inspelade sagor om Bonde-Bengt och en sångstund som ligger ute på Öppna förskolans sida på facebook. Leta gärna reda på den om du har facebook; Öppna förskolan, Tingvallakyrkan, heter den. Man kan också hitta den via hemsidan tingvallakyrkan.se

Man kan nog inte klaga på variationen när det gäller musik på våra gudstjänster just nu. De senaste veckorna har det varit läsarsånger till trummor, gitarr och bas, lovsånger med några ungdomar, fin solosång och orgel och nu på söndag en grupp ur Operans orkester som spelar Mozart. De har övat i kyrkan och tackar genom att bidra med sin musik i en gudstjänst.

I en av bibeltexterna för Bönsöndagen (9/5) så läser vi: ”Stå fasta och var stadigt rotade i honom”. Det är Paulus som uppmanar församlingen i Efesus, och oss i Karlstad.

Hälsn. Per-Ulrik Johansson, pastor.