Information till medlemmar

Tidigare veckobrev hittar du här

Veckobrev v.40-41 2021

På tisdag 12/10 öppnar vårat café igen! 

Det blir några smärre förändringar. Bland annat justerar vi tiderna lite grand. Vi kommer att hålla öppet kl.11.30 – 14.00 tisdag-fredag. Det gör att vi satsar mer på att vara ett lunchcafé. Men det finns alltid en kopp kaffe också naturligtvis. 

Den första fredagen 15/10 är det dock stängt pga begravning. 

Tisdagsträffen är också på gång med att planera sina träffar. De satsar dock på vårterminen. Tisdagen 8/2 kl.14.00 blir den första träffen. Tisdagsträffen brukar ha ett varierat program med föreläsningar i olika ämnen oich ibland musikframträdanden. Det är öppet för alla som har möjlighet. 

Bibelsamtalen omkring Johannesevangeliet har kommit igång och haft sin första träff. Vi läste det 4:e kapitlet om kvinnan vid Sykars brunn. Nästa gång är Torsdag 14/10 kl.18.30 – 20.00. Det går alldeles utmärkt att komma med även om man inte varit med förut eller vet om man kan vara med fler gånger. 

Konfirmanderna hade sin första träff i söndags. Vi var ute och gjorde grillspett och till efterrätt äpplen, kanel, socker och smör i ett foliepaket. Eftersom vi var i Mariebergsskogen kunde vi sedan fly undan regnet och vara inne i Acksjöns kapell. Det är friluftsinriktning så vi kommer att vara ute så mycket det går och laga en del mat på öppen eld. Det går fortfarande att haka på om man vill. 

Allt eftersom samhället öppnar upp sig så är det också fler grupper som vill hyra lokaler i Tingvallakyrkan. Det är roligt att man känner sig hemma i våra lokaler. Förutom ett välbehövligt ekonomiskt bidrag som vi kan använda till fastighet och verksamhet, så är det ju en möjlighet till kontakt med många olika människor. När Caféet kommer igång så blir det en given mötesplats hoppas vi. Men det gör också att vi får höra av oss till expeditionen och boka lokaler i så god tid som möjligt för våra egna grupper, så att vi säkert får plats. 

En sak till vill jag nämna, och det handlar om Klimatnödläget som Equmeniakyrkans kyrkokonferens beslöt att utlysa. Det är ett sätt att signalera att vi tar klimathotet på allvar, men det gör ju också att vi får tänka till vad det kan betyda praktiskt för vår kyrka och församling. Det handlar om ett lärande men också att lyfta fram det vi redan gör. Styrelsen återkommer med mer tankar allteftersom, men vi kan redan nu ha med oss det i bakhuvudet när vi planerar verksamhet av olika slag. 

Till sist dagens bibelord som kommer upp på min telefon; ”Låt Kristi ord bo hos er i hela sin rikedom och med all sin vishet. Lär och vägled varandra, med psalmer, hymner och andlig sång i kraft av nåden, och sjung Guds lov i era hjärtan.” Kolosserbrevet 3:16

Hälsningar Per-Ulrik Johansson, pastor